Prešovská univerzita podpísala memorandum s RTVS

15.11.2023 Prešov

Prešov 14. novembra (TASR) - Spolupráca pri podpore činnosti Prešovskej univerzity (PU) v Prešove v oblasti vysokoškolského vzdelávania a rozvoji kultúrneho a kreatívneho priemyslu je spoločným zámerom memoranda o spolupráci. V uplynulých dňoch ho podpísali zástupcovia PU a Rozhlasu a televízie Slovenska. V praxi ho budú realizovať prostredníctvom Kreatívneho centra (KC) Štúdia RTVS v Košiciach. TASR o tom v utorok informovala hovorkyňa univerzity Anna Polačková.

PU sa podľa jej slov stala prvou vysokou školou z východoslovenského regiónu, s ktorou v podobe memoranda začalo spoluprácu KC Štúdia RTVS v Košiciach. "Verím, že sa týmto spôsobom podarí ešte viac skvalitniť prípravu našich študentov a absolventov pre prax," uviedol pri podpise memoranda rektor Peter Kónya.

Cieľom centra je poskytovanie špecifických služieb, ako aj služieb na podporu dopytu po kreatívnej tvorbe, rozvoja kreatívneho talentu a netechnologických inovácií v oblasti audiovízie a nových médií a s nimi úzko súvisiacich oblastí kreatívneho priemyslu.

"Memorandum je nástroj, ktorý nám otvára dvere pre spoluprácu, preto aby sme mohli vytvoriť podmienky pre študentov PU, ktorí môžu prísť do kreatívneho centra získať nový pohľad a nové možnosti pre sebarealizáciu, využiť svoje kreatívne schopnosti a posunúť sa tak vo svojom profesionálnom živote," ozrejmil riaditeľ Štúdia RTVS Košice Jaroslav Kerner.

Projekt vzniku kreatívnych centier na Slovensku je hradený zo zdrojov Európskej únie. RTVS ich má aktuálne vybudované tri, a to v Bratislave, v Banskej Bystrici a v Košiciach.
 

Vyberte región